IT-Manager:

“De business wil innovatie maar ik vul gaten met gaten”

Ik zit continu in een spagaat om de afgesproken diensten te leveren en om nieuwe projecten te realiseren.
Ik en mijn mensen lopen op onze tenen. We hebben eigenlijk geen grip op de kwaliteit van onze huidige diensten. Je bent zo goed als de laatste storing. Klanten zijn vaak niet zo tevreden. Om dit te verbeteren heb ik niet te veel aandacht omdat mijn aandacht gaat naat de nieuwe projecten.
Ik kan geen inzicht geven waar onze IT-capaciteit naartoe gaat zodat ik ook geen “nee” kan zeggen. Ik heb daardoor spanning met mijn teamleiders die ook op hun tenen lopen.

Onze ervaring:

“Er is geen inzicht in benodigde capaciteit en kwaliteit”

Om zowel bestaande diensten als nieuwe diensten te leveren is inzicht nodig in de kwaliteit en IT-capaciteit. Als ik weet wat mijn kwaliteit is kan ik mijn succes verkopen aan mijn business. Voor zowel Beheer, Verbetering en Innovatie moet capaciteit gepland worden. Het probleem is dat de benodigde capaciteit en de werkelijke kwaliteit vaak op geen enkel vlak bekend is. Hiermee worden gaten met gaten gevuld zodat het probleem voortduurt.

Onze oplossing:

“Ik kan mijn successen aantonen en wordt gezien als echte IT partner”

We maken de kwaliteit, de user experience en de benodigde beheercapaciteit inzichtelijk per dienst.

Er is direct overzicht en dit creëert rust. Iedereen in de dienstketen (h)erkent de visuals en scores als unieke versie van de werkelijkheid. Prioritering en bijsturing vinden hierdoor snel en intuïtief plaats. Er wordt samengewerkt aan verbeteringen wat direct zichtbaar is in de scores. Kwaliteit en tevredenheid over de dienstverlening stijgen.

Met inzicht in de benodigde capaciteit weet jij hoeveel capaciteit instandhouding kost en weten jij en jouw teamleiders wat de verandercapaciteit is. Met dit inzicht sta je veel sterker naar de veeleisende business.

Meer weten? Wij helpen je graag verder!

Blog

Waar loop jij tegenaan?

"IT stuurt niet op feiten en cijfers"

“De business wil innovatie maar ik vul gaten met gaten”

“Ik moet mijn leveranciers maar vertrouwen op hun blauwe ogen”

Over ons

Wij zijn Robert Wempe (rechts) en Diderik Lock. Wij hebben jaren ervaring in het inrichten en aansturen van IT organisaties. ‘Waarom valt een organisatie meestal terug na een ITIL implementatie?’ en ‘waarom zijn er geen betekenisvolle rapportages?’ Wij kwamen er achter dat er eigenlijk niet gestuurd wordt op cijfers en capaciteit. 
Wij zijn er van overtuigd dat IT veel beter kan presteren dan dat wij zien in de markt. Bij onze klanten zien we dat inzicht leidt tot verbeteren. IT organisaties en eindgebruikers worden hier beter en blijer van.  En wij ook!