Procesmanager:

Ik voel me vaak een roepende in de woestijn

De IT-dienstverlening aan onze eindgebruikers laat te wensen over. De servicedesk pakt zaken zo goed mogelijk op maar in de backoffice blijven zaken te lang liggen. Ik word in mijn aansturende rol niet serieus genomen. Kwaliteitsverbetering leeft onvoldoende en ik word er als procesmanager bij elke (klant)rapportage wel op aangekeken. Ik wil dit graag anders maar ik kan het niet alleen.

Onze ervaring:

“IT stuurt niet op feiten en cijfers”

Veel serviceproviders hebben geen grip op de kwaliteit van hun dienstverlening. Hoewel helpdesktools ondersteunen bij het afhandelen van honderden (gebruikers)meldingen per week, ontbreekt betrouwbare stuurinformatie op dienstniveau om goed te prioriteren en bij te sturen. Hierdoor regeert de waan van de dag. Iedereen doet wat hij goed acht of uitkomt waarbij er onvoldoende naar de kwaliteitsbeleving van de klant en eindgebruiker wordt gekeken.

Onze oplossing:

“Maak de prestaties van elke IT dienst voor iedereen inzichtelijk”

Met de Dienstenlandkaart is in een oogopslag en voor iedereen op dienstniveau duidelijk wat goed gaat en wat bijsturing nodig heeft. Door dit inzicht wordt mijn rol veel concreter en kan ik als procesregisseur de lijnorganisatie veel beter helpen. We spreken elkaar direct aan als prestaties onvoldoende zijn. Iedereen wordt hier blij van en ervaart verbetering.

 

Meer weten? Wij helpen je graag verder!

Blog

Waar loop jij tegenaan?

"IT stuurt niet op feiten en cijfers"

“De business wil innovatie maar ik vul gaten met gaten”

“Ik moet mijn leveranciers maar vertrouwen op hun blauwe ogen”

Klantenverhalen

Petra: “En dat is voor mij de meerwaarde van de Dienstenlandkaart. Het is niet alleen een cijfer, maar een hele landkaart en achtergrond van die cijfers. Je krijgt tools en processen om te zorgen dat je er ook echt wat mee kan. Die oude rapportages zijn gewoon kaal en de Dienstenlandkaart is driedimensionaal.”

Martijn Timmer: “De Dienstenlandkaart herinnert ons als IT om steeds in end-to-end diensten te blijven denken. Het gaat om de discussie die je voert met de data uit de praatplaat. Vroeger had je KPI’s op elk proces. Bijvoorbeeld 99% oplostijd gehaald. De Dienstenlandkaart geeft een veel completer inzicht. Meer en beter inzicht.”